2011. április 22., péntek

Köszönet és szombat

Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött ma a virrasztásra, vagy aki messziről gondolt ránk a közös imát és éneklést!
Sanyi anyukája túl van a műtéten, és jól van, az eredményeket várjuk. Köszi még egyszer, hogy időt, energiát áldoztatok erre.
Most szombaton nem találkozunk, de ha tehetitek, gyertek el minél többen a szertartásra, ahogy a múltkori bejegyzésemben is írtam, nagyon szép és összetett lesz, este 8-kor kezdődik.
Addig is tartalmas készületet kívánok!
B

2011. április 20., szerda

Nagycsütörtök

Sziasztok!

Csak emlékeztetőként írok, hogy holnap, a nagycsütörtöki szertartás után közös éneklést tartunk, "Jézussal ébren" virrasztunk egy órácskát. És ahogy beszéltük, felajánljuk, hogy Sanyi anyukája mihamarabb meggyógyuljon...
Nagyon köszi mindenkinek előre is. A nagycsütörtöki szertartásban, csak érdekességként mondom, egyébként hangsúlyozottan az utolsó vacsorára emlékezünk, olyannyira, hogy ilyenkor a pap még a lábmosás szertartását is elvégzi - másokon persze. A végén az oltárt megfosztják a díszeitől, elhallgatnak a harangok és az orgona, és egészen a feltámadási miséig nem is szólalnak meg. Nagypéntek Jézus kínszenvedésének és halálának az emléknapja, ez az egyetlen olyan nap az évben, amikor nincs szentmise, csak egy szertartás, ami nagyon összetett. A csúcs szerintem a nagyszombati vigília mise, vagyis a feltámadási mise, amit sötétedéskor kezdenek, tűzszenteléssel, majd gyertyákat gyújtunk, bent a templomban (érdemes hozni sajátot), aztán lassan a világítást is felkapcsoljuk a templomban. Ekkor elénekli az atya a feltámadási himnuszt, ami szerintem gyönyörű, és felolvassák az Ószövetségből a talán legismretebb részeket: a teremtés törtéentét, a kivonulást, stb. majd végre megszólalnak a harangok és a dicsőség, és ismét felhangzik az alleluja is. A szertartást a végén gyertyás körmenet zárja, ha lesz, nem tudom mi a terv idén.

NO, erről ennyit, és akkor remélem találkozunk holnap!
B

2011. április 15., péntek

Húsvét előtt...

Sziasztok!

Most szombaton 3-6-ig találkoznánk a plébánián. Húsvét előtt ez az utolsó alakalom, hogy találkozzunk, meg kéne beszélnünk, hogy hogy állunk a dolgainkkal, és hogy tudunk-e valamit vállalni a húsvéti időszakban. Nagy szeretettel várunk mindenkit!!!
B
Ui.: ha esetleg lenne kedve néhányótoknak segíteni a húsvéti rádióműsor elkészítésében, nagyon megköszönném (csak olvasni kellene).

2011. április 8., péntek

Szombat

Sziasztok!

Holnap 4-kor találkoznánk a kápolnában, lesz egy rövid gyerekmise, utána pedig maradunk. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy hirdessem nektek, hogy Sanyi ismét a rocksztárság rögös útjára lépett, és holnap 8-tól új zenekarával koncerteznek a Graffiti-ben.
Aki nem tud 4-re jönni, attól még jöjjön, nagy szeretettel várjuk!

Pusssssz,
B

2011. április 2., szombat

Üdv ismét itt

Sziasztok!

Először is elnézést szeretnék kérni, ha valakit a facebook bejegyzésemmel akaratlanul is megbántottam, sajnos nem esett túl jól az egész ott zajló üzenetváltás - és talán kissé indulatból reagáltam. Ahogy ott is jeleztem, az a fórum azért lett létrehozva, mert a blogon szinte senki nem reagált semmit, bíztam benne, hogy ott majd fog - hát, végül is így lett, csak eltértünk a témától... Ezért a következő a javaslatom: tudva, hogy sokan komoly iskolai, családi, munkahelyi terheket cipelünk a vállunkon, és ettől talán a szokottnál feszültebbek vagyunk, vegyünk egy nagy levegőt, és ha úgy gondoljátok fontos Isten Országáért tevékenykedni, együtt, közösen, tegyük továbbra is ezt. Végre a papunk teljes bizalmát élvezzük, épül a pince, amit hamarosan birtokba vehetünk, ne most szúrjuk el, amit eddig felépítettünk. A másik, hogy a jövőben ilyen fél-nyilvános fórumokon ne írogassunk személyes, vagy személyeskedő, különösen bántó, csúnya szavakat egymásnak... Ehelyett, ha valóban fontos nektek ez az egész, mert nekem az, akkor szépen, mint a normális emberek, beszéljük ki magunkból a feszültségeket, problémákat, különösen az évek óta húzódókat, mert ha azok nincsenek elvarrva, máshol váratlanul robbannak. Ha lemegy a holnapi mise, szépen leülünk, és beszélgetünk, mert igenis mindenki nagyon fontos itt, és nemcsak nekem, csak néha egyáltalán nem, vagy csak nagyon sután tudjuk ezt egymásnak kifejezni... Hosszas ismeretségünk után tételezzük fel egymásról először a jót, vagy próbáljuk egymás szándékait, érzelmeit, mondatait az eddiginél talán jobban megérteni.... Mindannyian csak szeretetre és figyelemre vágyunk, és ez teljesen rendben is van. Az évek múltával a lelkes érzelmeink gyakran alábbhagynak, több hibát látunk, sok mindenbe belekötünk, de minden csak annyira jó, amennyire jóvá mi tesszük. Vannak többen is közületek, (csak amiről én tudok) akik már több, nagyon nehéz helyzetben ügyesen helytálltak, odaálltak az elé, akit megbántottak, vagy akitől tartottak, stb, és elmondták, megbánták, megkérdezték, stb. szóval mindez nagy bátorságra vall... És ha ti egyébként bátrak vagytok,akkor egy tisztázó beszélgetéstől sem kell félni, sőt...
Addig is, ahogy mondtam, próbáljunk, ha benne vagytok, nagy levegőt venni, és tenni a dolgunkat, amire hiszem, hogy igenis ki lettünk választva... És aztán rendezzük, ami rendezésre vár...
Sajnos totál hülye vagyok a facebookhoz, nem tudom egyelőre megszüntetni a csoportot... mégis azt kérném, hogy most ide írjatok, csak egy kicsivel több fáradtság... kb 10 másodperccel... A véleményeket meg ha lehet a jövőben csakis személyesen...
Köszönöm!
Holnap negyed 10-re kell jönni, ha esetleg elfelejtették volna :)
Jó éjt!
B